orang sedang baca :)

Monday, May 16

Review : Filem KOngsi


SIAPA DAH TENGOK KONGSI ANGKAT TANGAN!!! :D

baru-baru ni aku pergi tengok KONGSI.. ni nak habaq mai.. cerita ni bagi aku takda la best sangat.. okay-okay je.. aku expect cerita ni best gila sebab dari tahun lepas lagi aku tengok trailer dia nampak macam gempak.. tapi lepas tengok aku rasa agak kecewa jugak.. dah la aku minat Shaheizy Sam ni.. so aku expect filem-filem yg dia lakonkan mesti la gempak kan?

dalam cerita ni ada unsur-unsur lawak.. bagi aku takda la lawak sangat.. tapi yang aku pelik, apsal dorang gelak bagai nak rak ntah (especially abg yg duduk kat belakang seat aku).. ada satu part tu dia sorang je yg gelak, kuat plak tu.. erkkk? part yg paling aku suka masa Sam dalam bilik hotel dia.. nampak body tuuuuu (okay! dia tak pakai baju time ni..) hahaha.. putih kot badan dia... fuhhhh.. terbayang-bayang sampai sekarang! @_@ okay stop it Farah! jangan nak jadi gila seks kat sini.. 

dan ada satu part ni, sebijik macam entry ni yang aku buat dulu.. so pada budak-budak penang please jangan jadi macam ni.. beranak kat Nibong Tebal ada hati nak cakap KL dengan orang penang.. hahaha.. ending plak habis macam tu je.. grrr aku paling tak suka cerita macam ni.. lain la kalau pengarah KONGSI (Farid Kamil) nak buat sambungan part 2.. then should be okay la ending macam tu..

kesimpulannya, banyak yang Farid Kamil kena belajar dalam dunia arah mengarah filem ni.. sebabkan filem ni Sam yg berlakon maka aku bagi credit la kat dia.. harap next filem akan lebih best dan gempak dari ni.. go go Farid Kamil!


nota kaki busuk : aku kasi 3/5 untuk filem ni.. :D

p/s: tak sabar nak tengok filem KARAK arahan KRU.. sure gempak weh! dah nama pun KRU yg buat.. uh, tak lupa gak.. tak sabar nak tengok Pirate 19hb ni.. wohhooo~


No comments: