orang sedang baca :)

Thursday, November 24

Rakyat Malaysia makan sup garuda punca rakyat Indonesia marah..

hey salam 1 Malaysia..


pheewwh! baru ada bahan  nak menulis kat ruangan ni.. ramai yang sedia maklum, Malaysia telah mempertahankan pingat emas dalam sukan bola sepak sukan sea.. dalam proses nak memenangi pingat emas tu macam² benda yg skuad Harimau Muda kena lalui.. bertan-tan cacian, makian, hinaan, tomahan dan macam² lagi perkara tak elok dilemparkan pada skuad kesayangan kita.. paling tak tahan bila skuad kita mengalahkan skuad garudada garuda, dan-dan la dopping control keluar nak buat urine test.. akal ada ke tak? bukan kita suka² nak menang.. pengadil sendiri pun dah tentukan kemenangan Malaysia.. terbaru! aku terdengar berita di radio, pihak penganjur Indonesia nak buat bantahan atas kemengan Malaysia.. katanya pengadil berat sebelah..


adoi la.. katanya juara umum sukan sea 2011.. takkan kalah 1 medal dah meroyan bagai kan? oh lupa.. itu ibu segala pingat.. LOL.. tapi layanan buruk yang diterima oleh atlit Malaysia memang tak sepatutnya berlaku.. tak ada langsung sikap professional yang ditunjukkan.. malahan tak ada langkah-langkah keselamatan yang diambil oleh pihak penganjur.. boleh pula ada pergaduhan masa acara pencak silat dijalankan antara Vietnam dan Indonesia.. kawan tu penendang hat ni.. yang hat ni penendang kawan tu.. sungguh memalukan! dan juga ada 2 orang rakyat Indonesia yang menemui ajal ketika berasak-asak nak masuk stadium.. mana langkah² keselamatan?


bagi pendapat aku, belum pernah lagi ada skuad bola sepak di dunia ni yang perlu naik "BARACUDA" untuk ke stadium.. damn! hanya akan berlaku di Indonesia saja.. ada tak mana² skuad dari negara lain yang datang ke stadium kita dengan menaiki BARACUDA? tak ada! tahniah pada skuad Harimau Muda kita yang berjaya menjadikan segala tomahan dan cacian penyokong dorang sebagai satu suntikan semangat.. KITA menang..


dan disebabkan kejayaan Malaysia mempertahanan pingat emas 2 kali berturut², kemarahan rakyat Indonesia semakin meluap².. malahan isu bola sepak telah meyimpang jauh, tersasar ke isu curi budaya.. aiyoo! semua orang sedia maklum budaya itu berasal daripada suku kaum nenek moyang kita dahulu kala dan bukannya berasal dari sesebuah negara.. di Malaysia ada pelbagai etnik dan suku kaum.. sampaikan Malaysia dituduh sebagai "MALINGSIA" sedangkan mereka tak sedar bahawa negara yang dipanggil "MALINGSIA" ini yang sering memberikan pertolongan semasa mereka ditimpa bencana.. tak adakah sekelumit rasa bersyukur ke mereka ni?


bukan sahaja rakyat Indonesia yang mencaci, menghina bumi Malaysia di facebook.. ada segenlitir rakyat Malaysia juga mengikut perangai begitu.. kita sedia maklum bahawa fan page FAM di facebook telah dimonopoli oleh penyokong indonesia yang masih tak berpuas hari dengan kemenangan Malaysia.. maka dengan itu sekarang penyokong Malaysia pula yang memonopoli fan page Pecinta Bola Sepak Indonesia.. sekarang wujud pula fanpage yang menghina negara kita iaitu ANTI MALAYSIA (MALINGSIA).. bagi aku sama saja Malaysia atau Indonesia.. masing² memaki hamun, mencaci dan menghina sesama sendiri.. benda ni takkan habis.. 


jadi nasihat aku, tak payah layan.. korang just baca dan gelakkan je.. sebab seriously ada komen² yang lawak.. korang boleh jadikan hiburan masa tengah stress waktu kerja.. haha.. kalau susah² sangat korang just report je kat facebook ramai².. sure lepas ni fan page tu akan lenyap.. aku sendiri dah buat.. so ape tunggu lagi?


sebelum tu aku nak kongsi komen sorang penyokong indonesia ni.. bagi aku lawak.. taktau pulak korang camne kan.. hehehe..


click untuk besarkan!

akhir kata.. maju la sukan untuk negara! hehe.. salam 4-3 buat Indonesia! :D :D



hehe! comel je kan? :p

Monday, November 7

Cik Pepel dah ada spoiler laaa!

selamat hari raya haji semua!


selepas satu hari raya semalam, aku mula rasa tak sihat.. sejak dari malam semalam aku dah mula bersin tak berhenti.. mata pun merah dah.. terasa macam ada benda masuk dalam mata, dah gosok banyak kali pun masih terasa macam ada benda kat bawah bebola mata.. sungguh tak selesa.. sekarang ni pun dah mula batuk dan selsema.. nafas terasa panas.. jadi hari ni aku tak jadi balik penang.. kena stay lagi sehari.. esok baru nak ambil MC.. harap-harap esok dah okay sikit.. banyak kerja kat office oi!


disebabkan hari ni aku seharian di rumah, baba ajak aku ke kedai aksesori kereta untuk pasang spoiler.. tapi buat sementara orang kedai tu cat warna hitam dulu.. sebab aku kena balik penang esok.. nanti baru cat ikut warna kereta aku balik hujung bulan ni..


sakit hati weh bila cik pepel ni kena gril..
lagi cik pepel kena gril..
dan akhirnya.. siap! cik pepel dah ada spoiler.. hehe!

p/s : semua kos ditanggung oleh my baba.. ehehehe! love u baba! <3