orang sedang baca :)

Friday, November 8

Review Filem : Highland Tower

It's Friday yawww..



Disebabkan hari Jumaat break time agak lama. Aku dengan dak-dak opismate gigih nak menonton filem Highland Tower ni. Sebab dengar kata macam seram jee.. macam takot jee.. macam best jee.. *sila baca seperti gaya shasha cantik* hehe..

Wayang start pukul 12.15. Kami gigih keluar awal sebab takut terlepas. Hehe. Banyak orang kata filem ni seram sangat-sangat sampai ada orang Brunei yang kena rasuk masa tayangan filem tu. Jadi aku nak tau juga betul ke seram sangat sampai jadi lagu tuuu.

Bagi aku filem ni biasa-biasa je. Elemen terkejut-terkejut memang ada. Tapi takda la seram mana pun. Pastu part yang  aku masih was-was adalah bila part tok bomoh tu nak suruh hantu yang kononnya bukan Shima tu ke tempat asal, boleh pulak kamera terpadam dengan tiba-tiba dengan alasan teknikal problem. Sangat cliché! Macam tak real plak aku rasa.

Jadi bagi aku, cerita ni layak untuk ditonton kat rumah je. Beli dvd dan tengok kat rumah sambil kunyah kudap-kudapan. Lagi best! Tapi terserah pada anda semua la nak tengok ke tak kat wayang. Sebab bagi aku cam tak berbaloi. Hehe.

Friday, November 1

Hoi esok Sabtu dahh!!

Salam..

Eksaited cheq nak balik Perak hari ni. Rasanya dah lama tak drive dari Penang-Perak-Penang. Dulu time raya lagi best. Sambil drive sambil dengar lagu raya. Sayu je rasa. Padahal bukan tak dapat balik raya kat kampung.

So hari ni dah tercheat diet sikit. 'Termakan' Subway. Tapi ada orang cakap tu healthy food. Cuma yang tak bagusnya ada roti. Tak halal untuk orang yang berdiet Atkins. Uhukk! Maafkan daku! ;( Takpa nanti aku akan exercise lagi buang berapa kalori yang aku makan tadi. Huhu.

Pastu Cik Mahirah dok mengajak teman dia kat Pusat Sumber pulak. Takut duduk sorang-sorang lettewww. Takpa la. Nasib baik lunch time hari ni lama. Kesian pula dia duduk scan paper sorang-sorang kat situ.

Sempat lagi senap menyenap gambar. Hoho!


Wajah pada 27 Zulhijjah 1434 :)

Petang semalam dengan rasa semangatnya konon nak pergi jogging kat Ocean View, Sungai Pinang. Tapi cuaca macam tak mengizinkan. Kebetulan pula hari Khamis hari untuk staf perempuan guna Gimnasium kat tingkat 7, Komtar. Sampai-sampai sana tak ramai pun orang. Ada la dalam 3 orang je yang ada kat situ. Jadi kami terus nyalakan treadmill dan berlari-lari macam biasa. Peluh tak payah cakap. Memang peluh habis satu badan. Syok plak rasa pergi gym ni. Memang kami akan pegi lagi la minggu depan. Free kot! Hehe.

seronok Cik Anum dan Cik Mahirah kita mengayuh basikal 



Berjalan-jalan dan berlari-lari atas treadmill. Hehe!