orang sedang baca :)

Thursday, August 28

Kenapa?

Assalamualaikum..

"Ingat kembali detik pertama sewaktu kita ingin mengenali..."


Hari ini kita diam lagi.

Entah berapa lama atau hitungan detik untuk tetap menyembunyikan sesuatu hal semata-mata kita tak mahu membangkitkan hal-hal yang remeh.

Semua ikut arus air berjalan pada aliran yang sama hingga menemukan pada jalan penghujung di mana akhirnya berserah.

Hari ini suram lagi.

Entah berapa juta kata kita berperang pada diri sendiri dengan soalan yang sama.

Kenapa?

Kenapa?

Kenapa?

Saat pagi, kita dibawa oleh suasana hening semalam. Tanpa sapaan selamat pagi setelah kita bersama mengharapkan.

Tuesday, August 19

Ya! Aku terima!

Assalamualaikum..

Setelah berfikir habis-habisan. Aku setuju untuk terima tawaran ke Jabatan Perangkaan tu. Banyak jugak mintak nasihat kawan-kawan terdekat. Mama? Mama memang sokong apa saja keputusan aku. Yang penting pandai jaga diri katanya. Pada mulanya memang berat hati nak terima. Selama 10 bulan kat SUK ni banyak kenangan yang best. Rasa sayang nak tinggalkan. Kalau ikutkan hati memang tak nak terima tawaran tu. Sebab yakin sangat dengan jawatan yang aku dapat as calon simpanan. Jawatan yang simpanan tu yang aku tunggu-tunggu sebenarnya berbanding dengan perangkaan ni. Tapi ramai yang nasihat supaya terima dulu. Nanti bila yang lain menyusul baru fikirkan balik. Yang penting status TETAP dan bukan lagi KONTRAK.

Ramai yang tak tahu aku di SUK hanya berstatus KONTRAK. Tapi kontrak pun okay. Ada juga kawan-kawan yang dah kerja lebih dari 3 tahun walaupun hanya berstatus kontrak. Yelah, walaupun takde keistimewaan macam tetap macam skim pencen, tapi still okay bagi aku. Tambahan lagi, sepanjang di SUK aku tak pernah terfikir akan bekerja dan terlibat secara langsung dan tak langsung dengan Ketua Menteri Pulau Pinang, Dato' SUK, Exco-exco, dan banyak lagi. 

Aku juga dipilih menjadi sebahagian daripada ahli Zhufairah. Kumpulan nasyid SUKPP. Tak lama lagi akan ada pertandingan festival nasyid. Sedih sangat sebab tak dapat nak turut serta dah. Apa yang aku dah capai di SUK memang sama sekali tak pernah terfikir. Dari tak kenal siapa-siapa, sampailah ramai kawan dah kat komtar tu. Sedih jugak nak tinggalkan kawan-kawan kat komtar. Tak dapat dah nak bersembang macam selalu.

Semoga urusan aku dipermudahkan oleh Allah. Aku tak kisah kalau ditempatkan di KL sekalipun walaupun aku tak suka. Masih berharap akan dapat di Penang. Tak larat rasanya nak berpindah-randah dah. Barang koi banyak kot kat sini. Tapi sekiranya dapat di KL aku masih bersyukur. Ada jugak kawan-kawan kat sana walaupun tak banyak. Takda la macam kera sumbang nanti. Hehe. Dan harap dapat bertemu jodoh di sana. Wahhh.. Ini kawan-kawan aku yang cakap ye. Tempat baru kan... so kena la mengharapkan sesuatu yang baru jugak. Lalalaaa~ Berangan! :p

Friday, August 15

Rezeki Allah Bagi

Assalamualaikum..

Syukur alhamdulillah. Terima kasih Allah atas rezekimu padaku. Setelah sekian lama menunggu. Akhirnya doa ku dimakbulkan. Kuasa doa. Ada insan yang selalu mengingatkan aku dulu tentang hebatnya kuasa doa. Dan ya, aku akui doa adalah senjata paling hebat dalam dunia ni. Jangan jemu berdoa kalau kita belum dapat apa yang diingini. Insha Allah, cepat atau lambat je kita akan dapat.

So, lepas ni adakah aku akan jadi orang KL pulak? Uhukk.. aku tak suka KL. Macam mana nak hidup kat sana nanti? Hmmpphh.. Doakan aku yeh kawan-kawan. =)

Tuesday, August 12

Fort Cornwallis 228th Anniversary Celebration

Assalamualaikum..

Terasa pack gila jadual sejak dua menjak ni. Macam tak cukup masa untuk berehat. Mana taknya, sekarang terkena penyakit suka tidur lewat. 2, 3 pagi baru nak tidur. Apa yang aku buat ntah. 

Semalam aku kena bertugas untuk perasmian ulangtahun kota cornwallis yang ke 228 tahun. Gila dahsyat perasmian dia. Bukan cikai-cikai punya. Siap ada bunga api lagi. Caterer pun dari Starbuck. Yes, produk Yahudi. Tapi cina-cina ada ke kisah semua tu? Bukan tu saja. Siap jemput artis AF dan Astro untuk buat persembahan nyanyian. Tapi artis tu famous ke? Haha. Panggil la yang well known sket. Baru la semangat orang nak tengok depa menyanyi. Selain tu ada 'Sand art' performance, Chinese acrobatic gimmick, tarian naga dan banyak lagi. Kaya naa Dato' Ewe selaku president.

Kami CSI (CMI + SSI) dilayan macam VVIP. Jemput kami dengan Vellfire, sediakan hotel untuk kami bersiap kat Hotel Royal Bintang lagi. Bwahahaa~ Belanja makan tu toksah cakap la. Semua free. Sakan gila camni. Walau macam mana pun terima kasih banyak-banyak atas layanan yang super best itu.

Oh ya.. Perasmian disempurnakan oleh Menteri Kebudayaan dan Pelancongan iaitu Dato' Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz. Macam biasa la, my abang Eng pun ada sekali. Hihi~

Kalau nak tengok video boleh tengok kat Instagram aku. Tapi pendek-pendek je la. Gambar je banyak. Meh layan...

Pas untuk bertugas
'Tanpa rela'


Tagging untuk para VVIP

Tempat duduk public

Stage untuk persembahan

Masih belum set up sepenuhnya
Hotel Royal Bintang Penang
Abaikan beg-beg yang bersepah itu.. Huhu



CSI team!







Pengakuan, seumur hidup ini pertama kali
aku minum benda alah ni. Bwahaaa~
Semalam saja-saja update gambar kat Instagram. Rasa macam gambar tu ada nilai. Dato' Seri Nazri berpelukan dengan YAB Lim Guan Eng. Respect kat depa sebab macam tak ada apa-apa walaupun ideologi dan pendapat tentang politik berbeza. Salute~! Dan aku saja tag gambar tu pada Nedim. Hehe. Dapat notification dia liked gambar tu. Ecehhh~ Tiba-tiba ramai pula orang like gambar tu. Hoho....


Sumber : Gambar dari kamera Anuar


Monday, August 11

Hey stalker :)

I know u stalked my blog every day just to see what I've updated.
It's okay. I love having you as my stalker. =)

Pssttt.. My Instagram already set as PUBLIC. Please go and stalk! Haha...

Bila berbicara soal itu...

Assalamualaikum..
saya guna 'Aku'..

Beep! Beep! Setiap pagi pasti akan ada SMS yang dihantar oleh seseorang. Setiap pagi, setiap hari, setiap petang, setiap malam, setiap masa. Mesti akan tersenyum sendiri bila baca sms tu. Macam orang dilamun cinta. Betul tu! Itu penyakit cinta namanya. Orang dah mabuk cinta. Seronok kan ada perasaan macam tu? Rasa disayangi, diberi perhatian, dicintai, dihargai dan berbagai di di lagi lah. Orang dah kahwin pun tak macam tu. Hehe~

Semua orang mesti penah lalui dan rasai saat-saat macam tu bukan? Yes! Aku juga tak terkecuali. :) Perasaan tu boleh buat kita bahagia, tersenyum senantiasa, senang hati. Hebat kan rasa macam tu? Sebab ada orang sayangkan kita. Ada teman untuk berkongsi cerita dan masalah. Rindunya saat-saat itu. :(

Jadi, bila soal jodoh, soal nikah kahwin. Semua perempuan akan jadi excited. Tak sabar-sabar. Terbayangkan majlis perkahwinan yang indah-indah bila sembang bab-bab kahwin. Tapi nak buat macam mana. Calon jodoh belum ada dan muncul. Itu la masalah utama. Mesti akan ada banyak keluhan yang keluar. Haihhh~
Seronok tengok orang yang bernikah di usia muda. Yang tengah study tu keputusan kemain meningkat. Dapat sumber inspirasi la katakan. Hidup dah berteman. Yang dulunya kata tak berapa nak berduit. Alhamdulillah rezeki semakin murah selepas kahwin. Allah sentiasa murahkan rezeki orang yang berniat nak mendirikan masjid. Ruginya kahwin lewat. Tapi.... Calon jodoh masih belum ada dan muncul. Hanya mampu mengeluh lagi. Haishhh~


Perasaan cinta yang lahir terhadap diri seseorang bukanlah petanda kita akan memilikinya, namun kadang-kadang ia muncul sebagai ujian dariNya buat kita. Untuk dilihat bagaimana kita memelihara,mengawal dan mengurusnya. Perasaan CINTA itu amanah dan amanah pasti akan dihisab oleh Allah.


Ya Allah, aku sangat menyesal atas perbuatanku di waktu lalu. Sungguh aku malu dan menyesal atas apa yang telah terjadi. Moga Allah mengampunkan dosa-dosa aku di masa lalu kerana terlalu mengikutkan nafsu. :(

Sunday, August 10

First show with Zhufairah

Assalamualaikum..


Masih lagi menggunakan 'aku'..



Setelah berlatih selama 4 kali. Beheee! Akhirnya sampai masa untuk buat persembahan di Dewan Millenium, Kepala Batas sempena Kursus Perdana Haji Peringkat Negeri Pulau Pinang. Zhufairah dijemput oleh Lembaga Tabung Haji Pulau Pinang untuk buat persembahan. Satu penghargaan bukan? Sebab Zhufairah ni johan festival nasyid Pulau Pinang. Riak sikit boleh? Bwahaa~ Ini first time jugak aku kena jadi solo untuk lagu-lagu yang kitorang kena nyanyi. Nebes kot! Aku difahamkan kursus ni berlangsung di seluruh Malaysia untuk jemaah-jemaah haji tahun ni. Kursus ni bagus sebab depa ajar step by step macam mana situasi semasa buat ibadah haji. Siap buat replika kaabah, tempat-tempat macam Mina, Mudzalifah, Bukit Safa dan sebagainya. Lupa pulak aku nak amik gambar. Rugi betul! 



Layan je la gambar yang ada ni. Biar gambar berbicara. :)


Keadaan dewan masa kami sampai
Masa ni dorang tengah solat asar berjemaah.


Macam betul-betul pegi haji
Siap ada bakal jemaah yang berihram



Kami Zhufairah !! :)

Kami sedang bersiap. Beheee~


Bawah ni semua gambar syok sendiri aku. Kalau menyampah jangan tengok.. Kikihhhh~





Saturday, August 9

Suka atau rimas? Hmmpphh!

Assalamualaikum..

Saya guna 'aku'..


Ketika ini aku sedang berperang dengan sang lipas bersama Kak Aya. Makin menjadi-jadi pula lipas dalam rumah ni. Tapi lipas ni macam lain macam je.

Aku : Ni lipas apa eh? Awat dia macam memanjang ja?
Kak Aya : Ni lipas makanan.
Aku : Habis kalau lipas dalam bilik air tu lipas apa? Lipas taik ka?
Hahahaha....

Terus kami pun spray lipas tu dengan easy ironing starch sebab takda ridsect. Bwaahaaa..! Pening-pening lipas dah Encik Lipas tu. Kesiannn~ :p

Well, aku tak tau nak cakap cemane. Rimas atau suka.... Dulu aku hari-hari kejutkan orang bangun pagi-pagi. Setiap hari ye, accept Saturday Sunday. Kikikihh. Tapi sekarang macam terbalik pula. Ada pula insan yang nak kejutkan aku pagi-pagi walaupun aku tak suruh. Nak kata suka tu tak jugak. Sebab kadang-kadang aku rimas. Aku pulak jenis bangun pagi nak kena snooze 5 minit sampai la aku rasa aku memang betul-betul kena bangun. Taaaaaapiiiii..... sejak dah ada orang dengan rela hati nak kejutkan aku setiap hari pukul 6 pagi, aku rasa rimas. Aku ni jahat jugak. Kadang-kadang kalau bunyi call je aku silentkan ringtone. Tapi larat ke nak silentkan je setiap kali dia call? Selagi tak angkat selagi tu bunyi tak berenti. T-T End up kena juga angkat dan buat-buat.."Ya morning u....I dah bangun la.." Urghhh.. Pastu baru aman dan boleh sambung tidur lagi 5 minit. Bwahaaaa~!

Okay, mungkin dia cuba nak dekatkan diri dengan aku. Tapi aku macam tak selesa. Nak dijadikan cerita, semalam aku malas nak bertext-text dengan dia. Aku akui sejak 2 bulan yang lepas, aku jarang dah nak bersosial di Whatsapp, wechat dan sebagainya. Phone pun takde hal boleh main campak-campak lupa letak kat mana. Bwahaaa~ So aku cakap la kat dia, data internet aku dah nak habis. Nanti aku aku beli data baru aku text dia. Niat sebenarnya memang malas nak text dengan dia. Jadi satu hari tu dunia aku aman. Kikikihh. Tapi keesokkan petangnya, dia call aku....

Lelaki itu : U.. tak beli data lagi eh?
Aku : Haah la, I lupa nak reload. Busy sikit.
Lelaki itu : Okay nanti I bagi u reload no.
Aku : (aku dah cuak sebenarnya) Takyah u.. petang nanti balik keje I pi beli.
Lelaki itu : I dah beli dah pun. Jap I mesej u.
Aku : T-T

Masa latihan nasyid semalam, dia mesej no pin reload. RM30. Oh my.. T-T Nak tak nak kena la texting dengan dia. Sebab kredit dia. Sobs. Tapi kadang-kadang aku lupa gak nak balas text dia. Bila teringat terus rasa bersalah sebab buat dia tunggu balas dari aku. Uwarghhh.. Sesungguhnya aku tak suka perasaan serba-salah macam ni. Nak buat macam mana eh? Tolong... T-T

Eh, tadi ada Majlis Jamuan Hari Raya PSUKPP. Aku ditugaskan untuk jaga gerai. Sobs. Dah kenapa aku pulak depa suruh jaga gerai. Nasib baik yang jaga gerai semua satu kepala. Sekali dengan budak-budak UPEN. Ramai kemain. Macam-macam fesyen baju raya punya dok ada. Bwahaaa~ Abang Eng I dan Dato' SUK pon hadir sekali. Happening sangat. Such a wonderful experience I had today. I really had so much fun. Wah, speaking pulak kan? Mimimihhh.. Meh aku curi gambar-gambar dari buletin mutiara untuk tatapan semua.. :D

Spot me if u can! Bwahaaa..
Bersama Dato' SUK dan Abang Eng kesayangan I
Weeeee~ :p





Dato' SUK dan Dato' Timbalan SUK (Pengurusan)




Friday, August 8

Mencari kesempurnaan tanpa sedar yang...

Assalamualaikum..

Saya guna 'aku'..

Setiap kali aku nak update blog, mesti stuck kat ruangan compose. Sebenarnya malam semalam dah fikirkan macam-macam nak update. Bila sampai masa nak update otak ni macam dah 'jammed'. Why ah?

Lately aku lebih selesa update status di Wechat. Bagi aku lebih privacy berbanding Facebook. Walaupun kawan dalam FB sampai 2 ribu lebih. Tapi boleh kira berapa kerat je yang aku betul-betul kenal. Yang lain? Nan hadooo~ So ambil langkah selamat, aku update je kat wechat.

Berbalik kepada status wechat. Semalam tiba-tiba teringat tentang 'kesempurnaan yang di cari'. Rata-rata orang zaman sekarang terlalu mencari kesempurnaan pada pasangan masing-masing. Malah terlalu taksub mencari kesempurnaan tanpa sedar diri sendiri tak sempurna mana pun. Sebelum apa-apa perkara pun cermin diri sendiri dulu lagi bagus.

Perempuan sebenarnya tak kisah pun rupa atau fizikal seseorang lelaki tu. Perempuan lebih melihat pada cara pembawakan dan layanan seseorang lelaki. Kalau lelaki tu kacak tampan tertarik menarik, memang satu bonus la. Perempuan mana yang tak nak lelaki macam tu kan? Aci kerat jari la kalau ada perempuan yang tak nak. Hehe. Aku ambil contoh Namee Roslan. Maaf Namee I ambil u sebagai contoh. Hihi. Suami Namee bukan la kategori lelaki yang akan dipilih oleh wanita kalau dari segi paras rupa. Tapi dalam penulisan Namee, beliau menggambarkan suami beliau sangat penyayang. Sangat bertoleransi. Happy family. Siapa yang tak nak macam tu? Beliau sangat bertuah sebab bersuamikan lelaki yang macam tu.

Tapi lelaki pula sebaliknya. Lebih memilih kepada rupa dan fizikal. Sedangkan benda-benda macam tu tak kekal lama pun. Hari tua nanti berkedut jugak. Itu pun kalau umur panjang. Bwahaa~ Tapi kadang-kadang lelaki yang memilih pun tak sedar diri sendiri pun tak ada rupa. Tapi sibuk nak mencari kesempurnaan dari segi tu. Sungguh tak paham. Tak sedar pulak diri tu pendek, hidung kembang, hitam, demok, serabai dan bla bla blaaa.. Oopss~! Maaf, mohon terasa. Haha. Tapi nak cari pasangan mengalahkan bidadari kayangan. Heh~ Tolong berpijak di bumi yang nyata ya. ;D
Carilah lelaki yang boleh mengajar kamu tentang aurat, bukan lelaki yang suka mengurat - bawahahaaa~
Ternampak quote ni di wechat moment orang. Ada juga betul nya. Aurat perempuan kena jaga. Walaupun dengan suara sekali pun. Yang ni aku terasa. Uhukkk! Aurat isteri nanti suami yang akan tanggung dosa kalau tak dijaga. Kalau belum berkahwin, ayah yang akan tanggung dosa aurat anaknya. Hmmmpphh... Kalau ayah dah tak ada macam aku? Ermm.. Ayah kita yang akan diazab dalam kubur. Nauzubillah min zalik.. Astaghafirullah al azim.. ampunkan aku Ya Rabb.. Sesungguhnya aku masih jahil dalam agamaMu. :(

Monday, August 4

Keep Calm !

Assalamualaikum..

Saya guna 'AKU' ..

Pernah tak jumpa dengan orang yang selalu menasihati orang lain tentang perhubungan dan cinta tapi diri dia sendiri single? Macam kelakar kan? Tapi actually orang macam ni bagus. Aku suka baca nasihat-nasihat orang macam tu. Ibarat motivate diri kita sendiri. Slogannya "Keep Calm, Stay Single!" hehe

Cinta tu sebenarnya indah kalau kita ikut haluan yang betul tanpa sesat. Orang selalu cakap, kita tidak akan sedar sehingga la dia meninggalkan kita. Tapi sebenarnya kita tahu apa yang kita ada cuma kita tak tahu bila dia akan meninggalkan kita. Hargai apa yang kita ada hari ini sebab kita tak tahu bila kita akan kehilangannya esok.

Dan ramai juga yang selalu cakap, "GIVE UP LA".. "MOVE ON LA".. "DON'T LOOK BACK".. Jarang ada orang yang akan nasihatkan untuk tidak give up. Rata-rata semua akan minta kita give up kalau berlaku sesuatu perpisahan. Tapi bagi aku, kalau ada sorang yang tiba-tiba nasihatkan untuk jangan give up mungkin dia paham apa yang kita lalui sebenarnya. Walaupun yang minta kita give up tu sebenarnya tak nak kita rasa sakit. Tapi kalau ikutkan hati memang tak nak give up kan walaupun ada beribu alasan untuk give up. Hehe

Nak give up memang la boleh. Tapi macam rugi je aku rasa. Nak kena mula balik from beginning. Nak kena buka buku baru dengan orang baru. Nak kena "Hai" "Dah makan ke?" "Selamat malam" "Selamat pagi" dan bla bla blaaa~ Dari mula balik baik teruskan, dah separuh jalan pun kan. Huishhh... Apa salahnya teruskan dengan buku lama, dengan buang yang keruh dan ambil yang jernih. Rasakan balik kemanisan bersama. Buang ego dan perbaiki diri masing-masing. Berusaha untuk ke level seterusnya iaitu mencari keredhaan ke hubungan yang HALAL. Tak perlu nak buang masa mulakan dengan orang baru, sebab masing-masing pun dah paham perangai masing-masing. Kelebihan dan keburukan masing-masing. Ibarat apa saja benda loyar buruk hang semua aku dah tau. Tak payah nak cover-cover dah kan. Hihi.

"Find someone who knows all of your flaws, differences and mistakes, yet still sees the best in you"

Tapi itu bagi aku, tak semua orang boleh terima bulat-bulat.  :)



**************************************



Saya nak jadi cinta yang beri kebaikan di dunia dan akhirat awak. Bukan cuma nak jadi cinta dunia awak sahaja. Mungkin awak tak tahu atau tahu, tapi awak buat-buat tak tahu, tapi DIA tahu, DIA tak pernah bagi kebenaran pada saya untuk bagi peluang pada orang lain buat masa ini. Saya pun tak tahu kenapa. Haishh. Saya bersyukur dengan apa yang DIA bagi pada saya. Alhamdulillah selagi termampu untuk menjaga hati ini, sekalipun dugaan yang terlentang, terhidang dan ter ter lagi, saya tetap percaya dengan Kuasa Allah. Kerana rusuk kiri tidak pernah bertukar miliknya. :)




**************************************



Ya Allah, seandainya Engkau mengetahui bahawa dia adalah baik bagiku, pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku, sama ada cepat atau lambat, takdirkanlah dia bagiku. Dan permudahkanlah serta berkatilah bagiku padanya. Dan seandainya Engkau mengetahui bahawa ia mendatangkan keburukan bagiku, pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku, sama ada cepat atau lambat, maka jauhkanlah aku daripadanya. Dan takdirkanlah kebaikan untukku dan rahmatilah aku.

Biarpun siapa pun dia, walau ku tahu kisah silamnya, walau apa pun berlaku antara aku dan dia, tak pernah kisahkan itu, kerana aku pun punya kisah silam, aku punya kelemahan yang dia tak pernah terlalu dia rungutkan. Melihatkan dia tetap aku ingat padaMU, teringat agar iman aku terbimbing satu hari nanti dengan tenang. Melihatnya pun sudah berdosa, segaralah halalkan aku ke atasnya agar segalanya yang berlaku mendapat berkatMU.

Amin Ya Rabb...

Saturday, August 2

Salam Lebaran 2014

Assalamualaikum..

Selamat Hari Raya

Maaf Zahir Dan Batin

Macam mana Aidilfitri awak-awak semua tahun ni? Meriah tak? Beraya di mana tahun ni? Saya macam biasa la. Beraya di JB. Balik sekejap je. Untuk Ziarah pusara ayahanda buat tahun pertama beraya tanpa babah. Tahun ni saya bersederhana saja. Pecaya tak, baju raya pun takde. Memang niat nak beli masa malam raya kat Pasar Borong, tapi semuanya pattern yang sama. Langsung tak berkenan. Manusia-manusia kat situ tak payah cakap la. Ramai menggila. End up balik dengan tangan kosong je. Sobs. Penat je yang dapat!

Boleh tak nak cakap yang raya kali ni sangat BOSAN? Saya takde pun pergi beraya mana-mana. Bila balik Perak baru la beraya ke rumah anak-anak angkat family saya. Walaupun tak keluar beraya, duit raya habis jugak bagi pada budak-budak yang datang beraya. Takpe, kita sedekah. Hehe.

Pasar Borong
Semua baju sama je

Kami di pagi 1 Syawal
Anak dara dan mak-mak dara
Hihi

Cucu-cucu Cik Timah yang masuk air
Besaq aihh gigi tuuu... hihi

Well, yang belah kanan tu agak macam terlebih posing..
Bwahaaa~

Budak-budak ni dah makin besar dan makin nakal..
Please behave ye tak lama lagi nak dapat adik lagi..

Mohd Aqil pun dah besar dan comel..
kejap je dah 6 bulan ye sayang..
Nanti Bunda Fara datang dah boleh jalan pulak..
=)

Gambar takde kena mengena
Hobi baru, lepak dalam kereta sorang-sorang
sambil layan perasaan.. Kikihhh
Oh yaa.. dugaan betul raya kali ni. Banyak soalan "Farah, bila nak kahwin?" "Tu jari tu berinai, dah dekat la tu" "Dah nak bertunang eh?".........

Uwarghhhh~ Mengapakah? Stress nya. Berat jodoh ke saya ni? Bukan tak cuba nak cari sorang teman. Tapi susah la penerimaan saya pada orang lain. Susah betul nak terima orang baru, nak mulakan perkenalan balik. Susah.. susahhh! Baru ingat hari raya nak seronok-seronok, dah dapat pulak mesej tak seronok dari Encik Hariz. Ugut-ugut kite pulak ye awak~ Haishhh. Udah-udah la tu. Saya pun dah boleh over come walaupun pada mulanya susah. Tapi lama-lama saya dah boleh atasi. Harap jangan la ada rasa dendam-dendam dah di bulan baik ni. Saya pun dah cukup mengalah. Hmmpphhh~