orang sedang baca :)

Wednesday, July 16

Handphone mana nak beli ni???

Assalamualaikum..

Everyone among my friends knows that I am a Samsung user since 2011. Tapi sejak akhir-akhir ni asyik terasa nak bertukar pada smartphone yang lain. Bila saya cakap je nak tukar kepada Samsung Galaxy S5 semua macam tak setuju. Heh~! Why ahh? Saya memang dari dulu pengguna Samsung S Series ni. Rasa macam tak ada brand lain yang boleh lawan Samsung. Ekekeke!

So semalam minta pandangan kawan-kawan di FB. Macam-macam model handphone yang keluar. Asus la, HTC la, Oppo la.. Masalahnya di sini, kenapa saya rasa macam nama-nama handphone tu langsung tak menarik minat saya? Sekarang ni saya macam dalam dilema nak nak pilih yang mana satu. Hati berat ke arah S5. Tapi specs macam tak berapa nak power. Lebih kurang S4 yang saya pakai sekarang ni. Urghhh~

Ada yang minta saya cuba tukar jenama lain pula. Katanya kena ada perubahan. Ini kalilah! Baahaaa.. tapi susah la nak buat keputusan. Ada juga google model-model lain yang macam dicadangkan. Antaranya HTC One M8 dan Sony Xperia Z2. (yang saya tak pernah ambil kisah pun sebelum ni sebab bangga dengan produk Samsung. Hehe~) Sememangnya ramai yang memilih Sony. Tapi kenapa saya masih tak berkenan? Dududuhhh!








No comments: