orang sedang baca :)

Friday, November 8

Review Filem : Highland Tower

It's Friday yawww..



Disebabkan hari Jumaat break time agak lama. Aku dengan dak-dak opismate gigih nak menonton filem Highland Tower ni. Sebab dengar kata macam seram jee.. macam takot jee.. macam best jee.. *sila baca seperti gaya shasha cantik* hehe..

Wayang start pukul 12.15. Kami gigih keluar awal sebab takut terlepas. Hehe. Banyak orang kata filem ni seram sangat-sangat sampai ada orang Brunei yang kena rasuk masa tayangan filem tu. Jadi aku nak tau juga betul ke seram sangat sampai jadi lagu tuuu.

Bagi aku filem ni biasa-biasa je. Elemen terkejut-terkejut memang ada. Tapi takda la seram mana pun. Pastu part yang  aku masih was-was adalah bila part tok bomoh tu nak suruh hantu yang kononnya bukan Shima tu ke tempat asal, boleh pulak kamera terpadam dengan tiba-tiba dengan alasan teknikal problem. Sangat cliché! Macam tak real plak aku rasa.

Jadi bagi aku, cerita ni layak untuk ditonton kat rumah je. Beli dvd dan tengok kat rumah sambil kunyah kudap-kudapan. Lagi best! Tapi terserah pada anda semua la nak tengok ke tak kat wayang. Sebab bagi aku cam tak berbaloi. Hehe.

No comments: